Horror Shorts

HORROR SHORTS

Fredag 09.11.18 kl. 21:15 @ Gloria Biograf

 

Horrorgenren er mere levende end nogensinde. Anmelderroste værker har indtaget biograferne og skabt en ny guldalder for såkaldt ”Elevated Horror” – moderne gyserfilm, der skubber til grænserne for vanlig stil, tilgang og tematik. Vi sætter fokus på nogle af disse moderne horrorfilm. Fra det elegant sensuelle i “Aurore” til det vulgært ironiske i den sprudlende “Helsinki Mansplaining Massacre”. Her er både plads til det eventyrligt uhyggelige i “Latched” og til “Baghead’s“ gråbrune betonrealisme. Programmet indeholder syv markante film, der har sat deres tydelige aftryk på nogle af verdens mest betydningsfulde genrefilmfestivaler. Det bliver blodigt, det bliver uhyggeligt, og det bliver skide skægt. Michael Panduro har udvalgt filmene til denne blok og vil introducere dem på aftenen.

For at dulme dine nerver, serverer vi en gratis øl inden visningen 😉

 

 

 

Netflix & Chill
Michael Middelkoop / Holland / 2018 / 7 min.

Hollandske Michael Middelkoops veloplagte “Netflix & Chill” har gået sin velfortjente sejrsgang over alverdens genrefilmfestivaler – og det med god grund. Middelkoop trækker en velkendt pastiche i nye retninger og overrasker med en sød og blodig historie om et af samtidens store teenage-fænomener.

 

 

 

MILK
Santiago Menghini / Canada / 2018 / 10 min.

En sen nattetime møder en dreng sin mor i køkkenet. Men moren opfører sig mærkeligt. Med en simpel præmis demonstrerer canadiske Santiago Menghini, at intens uhygge kan skabes med meget få midler og på meget kort tid. Klassisk og uhyre veludført gys.

 

 

 

Aurore
Mael Le Mée / Frankrig / 2018 / 18 min.

Tag et stænk Cronenberg, et stænk Lynch og ælt det blidt ind i en historie om gryende teenage-seksualitet. Uglerne er ikke, hvad de syner i Mael Le Mées sanselige fortælling om Aurore, der har en særlig evne til at komme under huden på sine partnere. Filmen vandt hovedprisen på festivalen Fantasia i Montreal.

 

 

 

She Came From the Woods
Erik & Carson Bloomquist / USA / 2017 / 12 min.

En håndfuld unge medarbejdere i en sommerlejr. Det er sent om aftenen, og børnene er taget hjem. En uhyggelig vandrehistorie og udfordringen: Tør du spilde dit eget blod og kalde på Esther? Brødrene Bloomquists stilsikre pastiche foregår i 1987 og rammer alle retro-tonerne lige i røven.

 

 

 

Helsinki Mansplaining Massacre
Ilja Rautsi / Finland / 2018 / 15 min.

Med reference til både “Evil Dead” og “Motorsavsmassakren” leverer finske Ilja Rautsi årets mest vanvittige splatterkomedie. Titlen siger næsten alt, og de originale blodsudgydelser tog hovedprisen med hjem fra Asiens største genrefilmfestival i Bucheon, Sydkorea.

 

 

 

Latched
Justin Harding & Rob Brunner / Canada / 2017 / 17 min.

De erfarne instruktører Justin Harding og Rob Brunner kanaliserer eventyrlig uhygge på niveau med Guillermo Del Toro i denne uhyggelige fortælling om ensomhed, dans og feer. Filmen har gået sin sejrsgang på alverdens festivaler og blev blandt andet udtaget til den prestigefyldte Toronto Film Festival.

 

 

 

Baghead
Alberto Corredor Marina / UK / 2017 / 15 min.

Noget lever i kælderen under den fallerede bar. Noget mystisk og magisk. Og for 1000 pund i minuttet kan man købe sig til en audiens. “Baghead” krydrer en klassisk historie med benhård, kynisk socialrealisme og en original tilgang til sit emne.

 

Køb din billet til Horror Shorts her.